שדרוג המטבח עם אי למטבח
במטבחים גדולים נהוג להציב אי למטבח: מזנון עם אסופה של פריטי אחסון בגובה של שיש העבודה במטבח. בכך, יש 2 משטחי עבודה במטבח אחד, ושתי תחנות מוגבהות.

באי למטבח מקובל להציב גם שולחן מטבח באותו הגובה ובכך ליצור פינת אוכל יש מאין, ועל כן – לחסוך בחדר נוסף שיארח את פינת האוכל. לרוב, הדיירים אוכלים כך את ארוחות היום יום אך בכל זאת מקצים חדר לפינת אוכל לשם כינוס ישיבות או אירוח אורחים בחגים ומועדים מיוחדים.

סוגי אי למטבח
* אי למטבח המשמש כמזנון עליון בלבד.
* אי למטבח עם מגירות נשלפות.
* אי למטבח עם ארונות הזזה תחתיים.
* אי הזזה עם ארונות פתיחה תחתיים.

האי למטבח צריך להיבחר באופן דומה לבחירתו של הארון: על פי אמות מידה מקצועיות וענייניות: מה אתם מתכוונים לאחסן במטבח שלכם וכיצד תבקשו להשתמש באי למטבח. אם האי למטבח ישמש כהמשכו של שולחן האוכל שלכם – רצוי שהתקני האחסון מתחת יהיו התקני הזזה ולא פתיחה כי אז אין ידיות פרזול שיפריעו לכם כשאתם יושבים עם הרגליים במקביל אליהן.

מדוע צריך אי למטבח בנוסף להתקני האחסון הקיימים?

ליצור התקני אחסון נוספים שישמשו בבוא העת, ליצור מקומות נוספים בהם ניתן לסעוד את ארוחות היום יום, ליצור עיצוב חדשני ומרתק למטבח בהיבט מודרני, ומעל לכל – לספק פתרון נוחות לעובד המטבח. כשהחומר לעבודה במטבח מעוצב באי למטבח ולא בצד יש לו יתרון של שליפה מהירה ולא חיפוש בכל רחבי המטבח. במטבח גדול יתרון זה מורגש מאד, לעומת המטבח הקטן בו ההבדל אינו משנה כל כך בהקשר זה.

כיצד בוחרים את עיצובו של האי למטבח?

בדרך בה בחרתם כל עיצוב אחר לחדר עיבוד המזון. אם המטבח שלכם כבר מטבח מעוצב כפרי יש לבחור אי למטבח בעיצוב זהה, בצבע חום עץ, עם פרזולים מתאימים. אם המטבח שלכם הוא מטבח מודרני – רצוי שהאי למטבח יהיה אי זכוכית או מלמין או עץ צבוע לבן, בהתאם לתפאורה הקיימת של המטבח. כמובן שניתן לטבל ולשלב בין אלמנטים. גם אם המטבח בעיצוב הייטק על טהרת הלבן, תיבול צדי האי בצבע חום יכול ליצור עניין רב לצופים המתבוננים על המטבח.

השארת תגובה