מטבחים אלה הנם מטבחי יוקרה המתאימים במיוחד למעוניינים במתווה העיצוב הכפרי. בדור ילידי שנות העשרים היה נחשב ארון זה בשיא תפארתו, ובשנים האחרונות אנו עדים לחזרתו לאופנה ובגדול. ההבדל בין הזמנים ההם לבין ההווה הוא באופן הייצור של הלוחות. אם בעבר עיקר העבודות נעשו בנגריות באופן ידני, כיום עיקרן נעשה במכונות חריטה ממוחשבות CNC, אף על פי שהייצור הידני עדיין בר-ביקוש. מה זה אומר לגביכם? התייעלות בטכניקות יצירת המטבחים משפרת מעט את המחיר, אך הוא עדיין ממוקם בסקאלת המטבחים עם המחיר הגבוה בהשוואה למטבחים כפריים אחרים כמו אלו מפורמייקה או פולימר.

הארון צפוי ללוות אתכם למשך שנים רבות מאד

ארונות עץ אמתיים אינם מתאפיינים בתכונות כמו של ארונות מחומרים אחרים. המוטיב החזק ביותר בהם הוא העמידות. זה לא סוד שהארונות דורשים תחזוקה שוטפת, אך המראה המלוטש שלהם, והקסם שהם יוצרים בבית (אותו רק בעלי בתים ש- "גדלו" עם ארון כזה יוכלו להבין) פשוט הופכים אותם לסמל סטטוס של ממש. דוגמה מעניינת לכך היא בשינוי הגוון ברבות השנים. ישנם עצים אשר העמדתם בבתי לקוחות למשך שנים רבות פשוט גורמת להם לשנות את הגוון, למשל אגוז אפריקאי או אלון מבוקע, שם השינוי מתבצע בהדרגה מצבע כהה דמוי אדום לצבע בהיר דמוי כתום.

העיצוב הייחודי של דלת הארון במטבח הכפרי

הדלתות של הארון במטבח הכפרי מבוססת על פיתוחים וגילופים מתקדמים כייאה לתבנית העיצוב הקלאסית. בחלל הדלת נהוג לעצב מלבן חסום או מקבץ מלבנים חסומים שהם תולדה של חריטה על העץ או גילוף ידני בתוכו. יצוין כי מבחינת צבע הדלת, נהוג להשתמש בגוון הטבעי ולא לשנותו, למעט אליטרציות מינוריות כמו עיבוי בשכבת הגנה שקופה.

גיבוש מתווה ידית הארון במטבח הכפרי

ידית הדלת יכולה להיות אינטגרלית, כחלק מהארון, ללא הברגה גלויה, או ידית מוברגת מחומר ייצור אחר. אנו ממליצים על ידית אינטגרלית טלסקופית בצורת עיגול עבור מטבחים קטנים ועל ידית מוארכת עבור מטבחים גדולים.

התאמת ממדי הארון לחדר המטבח

כאשר בוחרים במטבח מעץ מלא אנו ממליצים להשקיע מחשבה רבה בהתאמת גילופי העץ הפנימיים בארון לעיצוב חדר המטבח. מטבח קטן בו הדלתות מכילות גילופים עבים ובולטים עלול לאבד מצביונו העיצובי בשל עודף מיקוד על הדלת עם תכונות בולטות אלה. במקום זאת, מומלץ לעדן את הגילוף ולבחור בסטרוקטורה דקה המתאימה לגודלו של החדר מבחינה ויזואלית.

השארת תגובה